luni, 9 noiembrie 2009

Kitt pentru ture scurte




Aceasta este varianta mea pentru un kitt pentru ture de catava ore, cand vreau sa profit de putina libertate si liniste in natura.
Acesta este compus dintr-un cutit (Mora 2000)/amnar si dintr-o borseta camo care contine un mic kitt medical, busola, pietre de ascutit, iasca, cordelina (10 m x 3mm), un cutitas pentru cioplit, poncho si folie de supravietuire, bidon de apa si cana din inox. Suplimentar mai iau cu mine si o parka/scurta camo woodland model M65 USMC.
La acestea adaug alimente dupa necesitati si durata efectiva a turei (pliculete de ceai si cafea instant, miere de albine/zahar, o conserva cu carne si biscuiti/pesmet).
Partea buna a acestui kitt este ca poate, foarte bine, sa fie folositor si in cazul turelor mai lungi, lucrurile de stricta necesitate fiind la indemana.

2 comentarii:

  1. felicitari, ce cana ai folosit? ms

    RăspundețiȘtergere
  2. Cana e cumparata dintr-un supermarket, de 300ml daca nu ma insel, e din inox si nu am dat mai mult de 5 lei pe ia.
    Avea si manier dar am renuntat la el (se pot face doua gauri in partea de sus si cu o sarma se poate sustine deasupra focului).
    Multi nu iau in considerare importanta unui vas pt incalzit si fiert apa in natura, sfatul meu e ca trebuie sa ai asa ceva cu tine (fierberea e cea mai sigura metoda de purificare a apei ca sa nu mai zic de minunile pe care le face o bautura calda - ceai, supa instant cafea etc.)

    RăspundețiȘtergere