sâmbătă, 6 februarie 2010

Cutite forjate - Two forged knives





Undeva pe internet faceam o promisiune si anume ca am terminat cu cutitele facute prin inlaturarea de material si ca trec la cele facute prin forjare.
Acum, inainte de a prezenta ultimele mele mici creatii, trebuie sa fac cateva aprecieri - tot ceea ce fac se bazeaza pe cunostintele acumulate si pe experienta impartasita de altii pe internet, folosesc materiale comune in general recuperate, tot ceea ce fac include foarte multa munca fizica - manuala (nu folosesc decat intr-o proportie destul de mica scule electrice si cele pe cale le folosesc sunt oarecum adaptate) si nu in ultimul rand incerc sa fiu prietenos cu mediul inconjurator (nu arunc aiurea ceea ce ramane de pe urma lucrurilor pe care le fac - pana si uleiul pe care-l folosesc la calire este alimentar-vegetal).
Pe la inceputul lui ianuarie am inceput sa lucrez la doua cutite forjate, fara sa am schite sau desene cu ceea ce as fi vrut sa fac din cele doua bucatele de otel arc pe care le avem.
Pana la urma, m-am lasat dus de val, iar cele doua lame de mai sus au iesit singure de sub ciocan (asa cum spunea un prieten partea frumoasa la forjare e ca poti modifica forma din mers).
Cel mai mare l-am vazut, in final, ca un cutit mai rustic si putin primitiv (de aia nici nu am insistat cu shlefuirea lamei), manierul e din lemn de cires, teaca din piele are un insert din pvc (pentru siguranta).
Cel mai mic, e un utilitar, am lucrat mai mult la lama in sensul ca am shlefuit-o (desi se mai vad urme de la pila, piatra si ciocan), manierul e din piele iar teaca foarte simpla.
Sper sa placa celor care le vad.

P.S. - pentru o vizualizare mai buna dati click pe fotografii.

3 comentarii:

  1. frumoase ai putea sa faci 1 mai mare mai gros si sa faci un filmulet sal pui pe yutub asa din 2 poze nu putem sa vedem ce poti face ms

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma bucur ca-ti place, insa legat de filmarea procesului e cam greu, as dubla timpul in care le fac si timpul e singurul lucru pe care nu-l prea am!

    RăspundețiȘtergere
  3. Cutitele de calitate se produc greu, parca tot cele produse de mana romanului sunt mai bune.

    RăspundețiȘtergere