luni, 9 noiembrie 2009

Noul meu cutit (My new knife)


Trebuie sa recunosc ca am o pasiune pentru mesterit (desi nu am toate sculele pe care mi le-as dori) dar si tendinte perfectioniste.
Pe de alta parte, de multe ori mi se par nejustificate preturile unor produse vandute in Romania si aici ma refer, in special, la cutite.
Avand in vedere cele doua aspecte am trecut la actiune, finalizata prin constructia unui cutit custom si teaca aferenta.
Cateva date tehnice, tip lama spear point cu tais holow grind, 12 cm lama, 4 mm grosimea lamei, otel arc. Lama a fost inegrita prin fierbere in apa cu sare, incalzire pana la 200-250 grade si racita in ulei auto.
Manierul este din micarta (sau textolit cum ii spun altii) atasat cu adeziv si nituri din cupru.
In ceea ce priveste teaca, este din piele maron cu insert din pvc si am gandit-o pentru trei tipuri de utilizare - tip scout (la spate pe centura orizontal), la centura clasic (in aceasta configuratie adaug un mic ham in spatele tecii), si pe sistem mole pe rucsac sau alte genti cu acest sistem.
In partea din fata este un mic buzunar (detasabil) pentru o piatra de ascutit sau amnar.

Un comentariu:

  1. Coane, cat m-ar costa si pe mine o teaca exact cum ai facut-o tu aici pt un SOG SealRevolver? E versiunea facuta pt US Army a astuia:

    http://sogknives.com/store/FX-21.html

    Cutzitul e fenomenal, dar vine cu o teaca de kydex absolut oribila, care il tzine mult prea sus si-mi intra in coaste. Cum imi place sa port cutzitul de cele mai multe ori orizontal la spate (scout cred ca-i zici tu la poz asta) sau la sold, prins pe picior cu niste paracord, teaca asta a ta mi se pare cea mai potrivita.

    Potzi sa ma contactezi la ak70g2@gmail.com sau pe forumul bushcraft.me, sunt Sweeper acolo :)

    RăspundețiȘtergere