miercuri, 18 august 2010

Parang X2 / Twins Parangs knives


De ceva timp am lucrat in tandem la doua unelte foarte apreciate in lumea survivalistilor sau bushcraftistilor - parangul.
Original din Malaezia, apare sub diverse forme si denumiri in Indonezia, Filipine, Australia, cam in toata Asia.
Varianta mea (sau mai zis cele doua gemene aproape identice) sunt facute din otel arc, de 5mm grosime, 27 cm lungimea lamelor si cam 42 cm lungime totala, maniere din stejar, bucsa din teava. Tratamentul a iesit ok avand in vedere rezistenta taisului la pilire, elasticitatea si, de ce nu, senzatia personala.
Fixarea rat tang-ului e realizata cu epoxi si cate doi pini din alama, bucsa avand rolul de a preveni ruperea manierului la imbinare.
Lamele au fost ”tratate” cu otet de 9 grade pentru o protectie mai buna la rugina.
Taisul e aproape full - convex, iar cel de deasupra e fals.
Tecile din lemn, oarecum de inspiratie japoneza, sunt din scandura de brad imbracata in furnir de stejar, sistemul de prindere e din piele si asigura o purtare gen maceta. Suplimentar am construit o teaca din piele pentru unul din ele (al meu).
Intreg designul si directia in care am mers cu acest proiect este rezultatul colaborarii cu bunul meu prieten Madwolf caruia ii si apartine una din unelte (cea cu manierul putin mai mare si de culoare mai inchisa).
Am pomenit de directie pentru ca, asa cum veti vedea din fotografii de la una am plecat si la alta am ajuns dar fara regrete, totul a evoluat in functie de preferinte dar in consens.
Urmeaza sa vedem si cum se comporta in natura, pana atunci va rog sa va bucurati de fotografii si sper sa va placa ce a iesit.
Datorita modului de upload al fotografiilor e posibil ca acestea sa apara amestecate dar va prindeti voi de insiruirea evenimentelor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu