duminică, 14 noiembrie 2010

Leon`s Tomahawk


Intotdeauna am fost fascinat de istoria exploratorilor americani si in general de istoria acelor timpuri, poate ca pentru ca s-a derulat in cea mai mare parte intr-un spatiu salbatic, in care oamenii au incercat sa se adapteze si sa gaseasca/inventeze cele mai bune unelte.
Tomahawk-ul a cunoscut o evolutie si o diversificare extraordinara, in cursa pentru cucerirea unor noi limite, si poate fi considerata o unealta cu adevarat universala.
Perenitatea acestei unelte este demonstrata de permanenta reinventare si diversitatea modelelor fabricate, si in prezent, de diverse firme de profil (si aici as mentiona The American Tomahawk Company, subsidiara a Cold Steel, care fabrica modele clasice printre care si Trail Hawk-ul care m-a inspirat si pe mine) sau la nivel de amator (celebrele tomahawk-uri facute din cuie de cale ferata).
Varianta mea, a prins forma dintr-un topor mai vechi de pompier (abuzat de-a lungul timpului) si intruchipeaza poate ce-a mai versatila si utila forma pentru un explorator, asa numitul Hammer Poll Tomahawk.
Cred ca fotografiile sunt destul de expresive, mai ales ca arata transformarile prin care a trecut metalul.

Un comentariu: